Verhaal

Streekcultuur in de klas

De educatieve dienst van het Historisch Centrum Overijssel biedt een aantal educatieve projecten aan die gericht zijn op de streekcultuur van Overijssel. Met gebruikmaking van de collecties ontdekken leerlingen op een actieve manier heden en verleden in Overijssel.

'Alledaags is niet gewoon'
Alledaags is niet gewoon is een project waarin volkscultuur, tradities en feesten centraal staan. Hierin ontdekken leerlingen hun eigen en elkaars tradities.

Er komt een verhalenverteller van COS Overijssel in de klas, die vertelt over tradities in andere landen. Ook maken zij kennis met de achtergronden van tradities. Zij speuren naar voorwerpen uit het dagelijks leven die gewoon lijken, maar misschien best bijzonder zijn.

Doelgroep: groep 5 en 6, ook geschikt voor groep 7 en 8.
Tijdsbeslag: 3 keer 1,5 uur.

 

'De Streek Centraal'
De Streek Centraal is een provinciaal project dat gaat over ons immateriële erfgoed. Hoe leefde men vroeger in de directe omgeving? Wat kom je daar nu nog van tegen?

Leerlingen gaan aan de slag met aspecten uit hun omgeving die hun woonomgeving ook echt hun streek maken.

Doelgroep: groep 5 en 6.
Tijdsbeslag: variabel.

De Verandering van Overijssel
De educatieve dienst van het HCO heeft samen met KCO, OBD, Oversticht, IJsselacademie en TwentseWelle gewerkt aan het erfgoededucatieproject De Verandering van Overijssel. Het resultaat daarvan is een lesmap; een handreiking voor basisonderwijs en erfgoedinstellingen voor het gezamenlijk opzetten van lessen waarin de eigen omgeving centraal staat.

Informatie

 

 

Reacties